DAPOG Winschoten 0597 - 414 227

Laboratorium

Uw dier is uw en onze beste vriend…

Laboratorium

Uw dier is uw en onze beste vriend…

Flacons met vloeistof die in het laboratorium worden gedeponeerd

In een aantal gevallen zal de dierenarts van uw huisdier bloed willen afnemen of urine willen verzamelen om een goede diagnose te kunnen stellen.

Op dat monster zullen dan een aantal onderzoeken worden verricht. Een aantal van die onderzoeken kunnen direct op de praktijk al plaatsvinden, namelijk in ons eigen laboratorium in de dierenkliniek.

Daar hebben wij apparatuur staan om het bloed van uw huisdier te controleren op ziektes van inwendige organen zoals bv. de nieren, lever of het vaststellen van diabetes.

Ook kunnen wij sinds kort op de praktijk onderzoeken of er sprake is van een ontstekingsreactie.

Ook op kattenaids (FIV) en kattenleukemie (FeLV) kan worden getest.

Urine kan worden onderzocht om ondermeer een blaasontsteking of de aanwezigheid van blaasgruis vast te stellen. Wanneer de dierenarts het noodzakelijk acht kan er een bloed– of urinemonster worden opgestuurd naar een groter gespecialiseerder laboratorium. De monsters worden bij ons door een koerier opgehaald en vaak hebben wij de uitslag binnen een dag weer in huis.

Hoe vang je urine op van een kat?

Op de praktijk zijn speciale plastic kattenbakkorreltjes verkrijgbaar die je in een schone droge kattenbak doet. U sluit de kat op in een aparte ruimte, bv. de badkamer of de keuken en u wacht tot de kat geplast heeft. Met het bijgeleverde pipetje kunt u de urine dan uit de bak opzuigen en in het buisje doen. Dat kunt u vervolgens bij de praktijk inleveren voor onderzoek.

Ook bij huidklachten komen we vaak in het laboratorium terecht, bijvoorbeeld om een afkrabsel van de huid te bekijken op de aanwezigheid van parasieten. Maar ook allergieën kunnen soms via bloedonderzoek worden aangetoond.

Bij aandoeningen van het maagdarmkanaal, zoals bv. langdurige diarree, gaan we de ontlasting van uw huisdier vaak checken op een aanwezigheid van wormeieren en andere parasieten.

Onze openingstijden zijn van 08:00 tot 17:30 uur.
U kunt ons bereiken op 0597 - 414227 of info@dapog.nl

Afspraak maken