DAPOG Winschoten 0597 - 414 227

Euthanasie

Uw dier is uw en onze beste vriend…

Euthanasie

Uw dier is uw en onze beste vriend…

Een moeilijk besluit dat we zo dragelijk mogelijk maken

Vele mensen hebben nogal wat vragen omtrent de gang van zaken rond de euthanasie van hun geliefde huisdier. Via deze weg willen wij u graag vertellen hoe de euthanasie van uw huisdier bij ons plaatsvindt.

 

Wanneer er in overleg met de behandelend dierenarts is besloten om uw huisdier te laten inslapen zal dat volgens onderstaand beschreven wijze gebeuren.

 

Uw hond of kat zal 2 prikjes toegediend krijgen, waarvan het 1e prikje vaak in de achterpoot wordt gegeven. Dit prikje dient om het dier rustig in slaap te laten vallen. Zodra uw huisdier dit prikje heeft gekregen laten wij u in de spreekkamer met uw huisdier alleen, zodat u nog even samen met hem/haar kan zijn, dus zonder onze aanwezigheid. Het duurt ongeveer 5 à 10 minuten voordat uw huisdier diep in slaap is. Natuurlijk zijn wij wel in de directe nabijheid van de spreekkamer.

Na een aantal minuten komt de dierenarts terug om te kijken of het slaapmiddel voldoende werkt, zoniet dan zal uw huisdier nog een beetje slaapmiddel toegediend krijgen om ervoor te zorgen dat uw dier zelf niets meer meemaakt van het 2e prikje. Als uw huisdier voldoende diep slaapt zal de dierenarts een 2e prikje toedienen waarop uw huisdier vredig inslaapt. Dit 2e prikje werkt over het algemeen vrij snel, dat wil zeggen binnen enkele minuten.

Konijnen, overige knaagdieren en vogels krijgen het inslaapmiddel vaak maar in één prikje toegediend.

Ook is het mogelijk om uw huisdier bij u thuis te laten euthanaseren. Hiervoor geldt echter wel een ander tarief en kan alleen plaatsvinden op doordeweekse dagen en niet in avond- en weekenddiensten in verband met personele bezetting.

Vervolgens zullen we u de vraag stellen wat er met het lichaam van uw huisdier moet gebeuren. Hiervoor zijn meerdere mogelijkheden. U kunt uw huisdier laten cremeren bij het dierencrematorium-smilde.nl of laten begraven bij Dierenbegraafplaats “De Garst”. U kunt dat door ons laten verzorgen, dan zorgen wij dat uw huisdier bij ons wordt opgehaald. U kunt uw huisdier ook zelf wegbrengen als u dat op prijs stelt. Informatie met routebeschrijving ligt voor u klaar. Ook kan uw huisdier bij u thuis worden opgehaald door het crematorium of door de dierenbegraafplaats na een thuis euthanasie.

Ook kunt u bij ons een uitvaartbox aanschaffen om uw huisdier na het overlijden in te leggen. Deze stijlvolle boxen van Petfarewell® zijn lekdicht en bieden ook plaats om b.v. een speeltje, kleedje of riem mee te geven aan uw dier. Tevens zijn deze boxen biologisch afbreekbaar en geschikt voor begraven en cremeren. Uw huisdier kan in deze box vanaf de praktijk naar het crematorium of de dierenbegraafplaats worden vervoerd. Ook kan uw dier in deze box mee naar huis genomen worden als u de uitvaart zelf regelt. De boxen zijn er in 6 verschillende maten, van hamster tot grote honden.

Wanneer u een verklaring voor de gemeente nodig heeft dat uw hond is ingeslapen, in verband met de hondenbelasting, kunnen wij u die direct meegeven.

Onze openingstijden zijn van 08:00 tot 17:30 uur.
U kunt ons bereiken op 0597 - 414227 of info@dapog.nl

Afspraak maken